Menu

Nu starter klubsamarbejdet Amager Pigefodbold op for de ældste pigespillere

image I weekenden den 10 - 12. juni 2022 var 70 piger fra det nye klubsamarbejde Amager Pigefodbold på rystesammen tur til Skærbæk Centeret i Vestjylland. Her den kommende U16 trup.
Næst- og pigeformand Claus Schreiner Andersen
31. marts 2023 kl. 10:20
Amager Pigefodbold er et samarbejde mellem Boldklubben Hekla, Tårnby FF, AB Tårnby og Dragør Boldklub på pigesiden fra U13-U18.

Samarbejdet handler om, at vi skal skabe et fremtidssikret fodboldtilbud for alle piger. Alle erfaringer fra pigefodbolden siger, at de fleste klubber bliver udfordret når pigerne bliver ungdomsspillere. Da der kommer et stort frafald og fordi årgangene ikke er så robuste som på drengesiden, er der mange klubber, der har svært ved at stille pigehold i ungdomsrækkerne.

Vi har præcist de udfordringer i Dragør Boldklub, og det er hovedårsagen til, at vi i Dragør er indgået i samarbejdet. Det er ikke alle årgange i Dragør, der fra starten er gået fuldt ind i samarbejdet. Det har været vigtigt for bestyrelsen, at det foregår i et tempo som alle piger og forældre kan se sig i. Vores kommende U14 årgang har i første omgang valgt ikke at deltage på fælleshold og til fællestræninger, hvilket gør, at vi starter med et eget hold med base i Dragør.

Vi har fortsat som målsætning at blive så mange som overhovedet muligt i de yngre pigeårgange, sådan at vi på sigt i Dragør Boldklub kan blive lige så robuste i pigefodbolden som i drengefodbolden.

Og blot for at præcisere: Der er ikke tale om et klubsamarbejde på pigesiden kun for de bedste spillere, sådan som A27 på drengesiden et klubsamarbejde, der kun er har fælles 1. hold. Målet med samarbejdet er at skabe et attraktivt fodboldtilbud til piger fra U13 til U18; et miljø hvor pigerne trives og udvikles i et stærkt fællesskab. Formålet med samarbejdet er, at så mange piger som muligt har mulighed for at spille fodbold med piger på samme alder og niveau. Derfor vil der i alle årgange være hold på forskellige niveauer, hvilket vi ikke ville kunne tilbyde, hvis de fire klubber stod alene.